Problems with mpiexec

Compiler issues (Intel compiler, mpicc, etc.), data libraries and everything needed to get Serpent running is discussed here
Post Reply
dsiefman
Posts: 3
Joined: Tue May 07, 2013 9:15 pm
Security question 1: No
Security question 2: 92

Problems with mpiexec

Post by dsiefman » Sat Jun 01, 2013 12:46 am

Hello,

I'm trying to get Serpent running on the high performance computing center at the University of Florida. After Serpent reads the geometry and plots it, the following error occurs and my job fails.
mpiexec has exited due to process rank 0 with PID 32417 on
node c9a-s3.ufhpc exiting improperly. There are two reasons this could occur:

1. this process did not call "init" before exiting, but others in
the job did. This can cause a job to hang indefinitely while it waits
for all processes to call "init". By rule, if one process calls "init",
then ALL processes must call "init" prior to termination.

2. this process called "init", but exited without calling "finalize".
By rule, all processes that call "init" MUST call "finalize" prior to
exiting or it will be considered an "abnormal termination"

This may have caused other processes in the application to be
terminated by signals sent by mpiexec (as reported here).
This is most likely a problem native to my cluster, but I thought I might be able to get help here. Thanks in advance!

jesse.johns
Posts: 114
Joined: Wed Apr 20, 2011 5:19 am

Re: Problems with mpiexec

Post by jesse.johns » Mon Jun 03, 2013 9:45 pm

Hi,

Can you provide the output from:

Code: Select all

mpiexec --version
And also the details of the system/OS you're running on?

Post Reply